Kıbrıs Yumurta Donasyonu Hakkında

Yumurta Donasyonu Nedir?

Yumurta donasyonu işlemi, başka bir kadından alınan (donör) yumurtaların, kendi yumurtalarıyla çocuk sahibi olma şansı olmayan adaya nakledilme işlemidir. Yumurta donasyonu, çeşitli sağlık problemleri ya da menopoz dönemi sebebiyle, hamile kalması mümkün olmayan kadınlar için, gerekli muayene ve rahim kontrollerinin ardından başka bir kadından alınan (dönor) yumurtalarının anneye nakledilmesi ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalmasıdır.

Neden Yumurta Donasyonu?

Kendi yumurta hücresi ile çocuk sahibi olamayan, aynı zamanda rahim şartları hamileliğe elverişli olan hastalar için, kullanılacak donör adayının ten rengi, göz rengi, boy, ve saç rengi gibi konularda çocuk sahibi olacak aileye en uygun olanları tercih edilir. Kullanılacak donör yumurtalarının genç, sağlıklı üreme için en avantajlı özelliklere sahip olanlarından seçilir. Ardından, yumurta nakli tedavisi için baba adayından alınan spermler, tüp bebek yöntemiyle en sağlıklı yumurtalar döllenir, anneye nakledilir. Böylece adaylar, başka bir kadının yumurtasını kullanmış olsa da hem resmi olarak annesi hem de babasının belli olduğu bir evlada sahibi olurlar.

Yumurta Nakli Kimlere Uygulanır

a. Yumurtalıkları hiç olmayan kadınlara

b. Menopoza girmiş kadınlara

c. Genetik bakımdan embriyo kalitesi ya da yumurta kalitesi düşük olan kadınlara

d. Kist ve kanser nedeniyle amelyata bağlı olarak yumurtalık kaybı yaşayan kadınlara

e. Genetik olarak bir hastalığa sahip olan, taşıyıcı konumundaki kadınlar

f. 45 yaş ve üzeri çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar

g. İlaç tedavileri ile yumurtalıkları zarar görmüş kadınlar

h. Evlenmeden çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar

Yumurta Nakli Tedavi Süreci

Yumurta nakli tedavisi için başvuran adaylara tedaviye başlamadan önce yapılması gereken testler ve tedavi hakkında bilgiler verilir. Test ve tetkiklerin sonucunda doktor anne ve baba adayı için onlara has bir tedavi programı belirler. Tedavi sürecinde kullanılacak ilaçlar hastayla paylaşılır. Hasta için en önemli detay rahim içi duvarının hamileliğe uygun olup olmamasıdır. Donörün adet sürecinin 2. Veya 3. Gününde yumurta sayısını ve kalitesini artırmak amacıyla ilaç tedavisine başlanır. Yaklaşık 12 gün sonun da yumurtalar donörden toplanır. Oldukça küçük ve acısız bir işlemdir. Yumurtaların toplandığı gün, baba adayından da sperm alınır, tüp bebek tedavisinde uygulanan standart dölleme işlemi gerçekleştirilir. Döllenen yumurtalar 4 gün sonunda annenin rahmine yerleştirilir. Bu işlemden 12 gün sonra anne adayı için gebelik testi yapılarak başarı durumu kontrol edilir. Yumurta donasyonu tedavi süreci toplamda 1 hafta içinde gerçekleştirilir. Tam olarak bu süre, yumurta toplama işleminden 1 gün öncesi ve transfer işleminden 1 gün sonrasına kadar olan zaman dilimidir.

Bize Ulaşın
  • Telefon:+90(533)889 74 74
  • Mail:iletisim@yumurtadonasyonu.com
  • Adres:Mehmet Akif Cad. No:144 Daire:1, Dereboyu-Lefkoşa/KIBRIS